14

‘Vanavond eten we insecten’

Jumbo eerste supermarktketen die insecten gaat verkopen … PvdD is tegen insectenproducten als vleesvervanger

Supermarktketen Jumbo ziet een groeimarkt in de verkoop van insecten. Nog niet voor het kerstdiner, maar vanaf volgend jaar liggen de eetbare insecten in de schappen. Jumbo ziet insecten als een goed alternatief voor de bio-industrie. De kleine beestjes zitten boordevol eiwitten.

Jumbo meent de eerste supermarktketen te zijn die insecten in het assortiment opneemt. De winkels in Groningen en Haren worden al vanaf aanstaande vrijdag bevoorraad met zakjes insecten.

De Partij voor de Dieren hoopt dat de insecten niet als vleesvervangers worden aangeboden, stelt Europarlementariër Anja Hazekamp vandaag in het Europees Parlement:

Insecten zijn geen groente. Iemand die een groenteburger koopt, moet geen insectenvlees op zijn bord krijgen. Dat wormenburgers in de supermarkt tussen de vegetarische producten liggen is misleidend. Maar dat ze worden verkocht als vleesvervanger is ronduit onjuist. De benaming en etikettering van deze producten moeten duidelijk zijn voor consumenten,” stelt Hazekamp donderdag in een verklaring.

De Belgische producent Damhert biedt in de supermarkten van onze zuiderburen burgers, schnitzels en nuggets aan van gemalen buffalowormen. De producten liggen in het schap van de vleesvervangers. Damhert hoopt ook de Nederlandse markt te veroveren.

Volkskrant: Jumbo legt eetbare insecten in de schappen

cc-foto: Grotesque food

Geef een reactie

Laatste reacties (14)