11

Vans, Timberland, NorthFace boycotten Braziliaans leer vanwege verwoesting Amazone

De moedermaatschappij van onder meer de kledingmerken Timberland, Vans en Kipling zijn gestopt met de aankoop van leer uit Brazilië. Volgens het bedrijf voldoet het materiaal niet aan de eisen van verantwoordelijk ondernemen. VF Corporation stelt dat de aankoop weer wordt hervat als duidelijk is dat de bewuste materialen die gebruikt worden in hun producten “niet bijdragen aan de beschadiging van het milieu in het land”. Ook merken als Dickies, Kipling, Eastpak en JansSport doen mee aan de boycot. Het gaat vooralsnog om 18 merken.

In het Braziliaanse Amazonewoud woedden immense bosbranden, veelal aangestoken vanuit de agrarische industrie om het land rijp te maken voor veehouderij of de verbouwing van gewassen als soja die dienen als veevoer. De extreemrechtse president heeft maatregelen om het woud tegen dergelijke praktijken te beschermen geschrapt.

Het Braziliaanse centrum voor de leerindustrie CICB heeft woensdag de stop van orders bevestigd nadat die was onthuld door de krant Folha de Sao Paulo.

cc-foto: Kate Gardiner

Geef een reactie

Laatste reacties (11)