Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VARA-programma Rambam dwingt politie tot wijzigen procedures

  •  
05-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
rambam300.jpg
Rambam leverde zogenaamd gevonden portemonnees in bij de politie ... Inhoud verdween miraculeus ... Politiemedewerker geschorst
De politie in Oost-Nederland heeft de procedures voor gevonden voorwerpen gewijzigd. Dat is gebeurd na een test door het VARA-programma Rambam, waarbij zogenaamd gevonden portemonnees werden ingeleverd bij Gelderse politiebureaus. Later bleek dat uit drie portemonnees geld was ‘verdwenen’. Twee andere portemonnees waren in hun geheel niet meer te vinden.
Een maand geleden werd een politiemedewerker in verband met het programma al geschorst. Nu zijn ook de procedures veranderd. Er komen afsluitbare enveloppen waar burgers gevonden spullen in kunnen stoppen, waarna de burger de envelop zelf in een afgesloten bak kan stoppen, die naar de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente gaat. De gemeenten zijn sinds 2013 verantwoordelijk voor verloren en gevonden voorwerpen, niet de politie, al wil deze de voorwerpen soms nog wel in ontvangst nemen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.