253

‘Varkensleed in stallen LTO-kopstuk’

Actiegroep Ongehoord filmt dierenleed in stallen die het predicaat 'diervriendelijk' dragen

Dode, gewonde en kreupele varkens trof de Actiegroep Ongehoord aan toen zij ’s nachts zonder medeweten van de varkensboeren 26 stallen ingingen om een “eerlijk beeld” te krijgen. Dat schrijft het AD maandag.


“Ondanks alle keurmerken en initiatieven van de afgelopen jaren om de situatie in de vleesindustrie te verbeteren, bestaat er nog steeds geen diervriendelijk vlees”, stelt Johan Boonstra van Ongehoord vandaag in het AD

Een van de bezochte boerderijen is van de voorzitter van de vakgroep varkenshouderijen bij LTO-Noord, Annechien ten Have-Mellema. Zij heeft gewoonlijk altijd de mond vol van diervriendelijke stallen. Hier werden een zieke zeug met een miskraam, dode biggen, een big die niet kon staan en varkens die zich te goed doen aan de ontstoken staart van een soortgenoot gefilmd, aldus het AD.

Volgens Ten Have zijn de beelden niet reëel. “Als je een bedrijf hebt met vierduizend dieren dan heeft er altijd wel één iets.” Europese wetgeving verplicht boeren echter hun stallen dagelijks te inspecteren en zieke en gewonde dieren onmiddellijk te verzorgen.

Lees meer bij het AD: Afschuw over varkensleed

Geef een reactie

Laatste reacties (253)