2

&… Vaticaan snoert klokkenluider de mond

Stormloop op rollator na uitlekken Lente-Akkoord ... Nazi-beest Klaas Carel Faber overleden ... & Britse 'A-student' krijgt twee jaar cel voor betrokkenheid Londense rellen

Meer nieuws vandaag…

De gendarmerie van Vaticaanstad heeft de butler van de paus aangeklaagd voor illegaal bezit van geheime documenten. De arrestatie van Pablo Gabiele volg na maandenlange spanningen in het Vaticaan vanwege anonieme onthullingen over de machtsstrijd binnen het kardinalencollege, corruptie en witwaspraktijken bij de Vaticaanse Bank. (AD)

De Griekse conservatieven gaan voorop in de peilingen. De Europagezinde partij staat iets voor op de radicaal-linkse partij Syriza. Volgens de enquête kunnen de Griekse conservatieven rekenen op 23,3 procent van de stemmen. Syriza staat op 22 procent. (Trouw

Nazi-misdadiger Klaas Carel Faber is donderdag overleden. Hij is één van de meest besproken Nederlandse nazi-oorlogsmisdadigers. Na de oorlog zat hij vast in de Koepelgevangenis in Breda, maar ontsnapte naar Duitsland waar hij als vrij man leefde totdat journalist Arnold Karskens hem ontdekte en daarmee druk zette op zijn uitlevering. Faber was lid van het executiepeleton in kamp Westerbork. Ook was hij lijfwacht van NSB-leider Anton Mussert. (AD)

Er is een stormloop ontstaan op rollators. Premis Medical, de grootste rollatorfabrikant constateert een verdubbeling sinds het Lente-akkoord vorige maand uitlekte. Daarin staat dat de rollator vanaf 2013 niet meer wordt vergoed. De bezuinigingsmaatregel zou een bedrag van 20 miljoen euro opleveren. (NRC)

In Groot-Brittannië komen nog steeds jongeren voor het gerecht die tijdens de rellen vorig jaar de stad in puinhoop achterlieten. De Britse miljonairsdochter Laura Johnson kreeg vandaag te horen dat ze twee jaar de gevangenis in moet omdat ze tijdens de rellen plunderaars door de stad chauffeerde. De rechter stelde haar verantwoordelijk voor het beroven van meerdere winkels. Haar ouders pleitte in de rechtbank dat hun dochter, een ‘A-student’, in die tijd in een zware emotionele periode verkeerde en daardoor makkelijk werd meegesleurd in het geweld. (The Guardian)

cc-foto: Catholic Church

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)