Laatste update 21:14
37

V&D haalt woede op de hals door vers voedsel weg te gooien

Het warenhuis V&D heeft de woede van onder andere de Nederlandse Voedselbank op de hals gehaald. De keten liet maandag weten voor anderhalve maand dicht te gaan en tot de ontsteltenis van velen werden er in de vestigingen in Rotterdam en Hilversum grote bakken met vers voedsel de prullenbak ingegooid. Dat meldt het AD.

Een AD-verslaggever is getuige van hoe al het eten – dat nog te consumeren is –  in de bedrijfsbak verdwijnt. De Voedselbank laat weten het een ‘schaamteloze actie’ te vinden en eerder contact opgenomen te hebben met V&D om te laten weten dat zij met busjes voedsel kunnen komen ophalen. Woordvoerder Annette Koopman zegt:

Wat een drama. We hebben de V&D en La Place diverse malen gemaild en gevraagd of we hun spullen mogen hebben, maar dat willen ze niet. Ik weet niet waarom ze ons niet willen helpen, daar hebben ze ons nooit antwoord op gegeven.

In Hilversum maakte Richard de Mos, fractievoorzitter van de lokale partij Groep de Mos/Ouderen Partij Den Haag een foto van alle chocolade die weggegooid werd. De Mos twitterde:

 

Voedselbank Nederland laat weten het te betreuren dat het personeel maandag te horen kreeg dat hun banen verdwijnen maar ‘goed eten weggooien’ zou de situatie alleen maar verergeren. De leiding zou het daarom beter geregeld moeten hebben. V&D woordvoerder Edwin van Wijk reageert op de commotie.

Ik heb geen idee wat er vandaag met het voedsel is gedaan. Dit uitzoeken kost nu te veel tijd, momenteel ben ik met belangrijkere dingen bezig.

cc foto: Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (37)