Laatste update 17:58
10

Vechtpartij op voetbalveld na racistische opmerkingen

In Lopik, in de provincie Utrecht, is zaterdag na afloop van een amateurvoetbalwedstrijd tussen FC Hilversum en SV Lopik een massale vechtpartij uitgebroken. Directe aanleiding was volgens ooggetuigen dat de keeper van Hilversum ernstige racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd kreeg. Het AD schrijft:

Toen de keeper verhaal ging halen bij een Lopik-speler sloeg de vlam aan de pan. ,,Op dat moment sloeg iedereen er op”, aldus een ooggetuige. De politie moest er aan te pas komen om de vechtersbazen te scheiden. Maar ook op de parkeerplaats van het sportpark in Lopik gingen de onvriendelijkheden nog door. Lopik won de wedstrijd nipt met 1-0 en plaatste zich voor de finale van de nacompetitie. Voorzitter Robbert Bakker van SV Lopik noemt het ‘zeer betreurenswaardig’ dat er na afloop van de wedstrijd een vechtpartij ontstond. ,,We komen als bestuur morgenavond bij elkaar om dit te bespreken. Het is voor het eerst dat zoiets bij ons gebeurt. Je leest er vaak over in de media en dan hoop je maar dat het niet bij jouw club gebeurt. Heel jammer dat dit nu toch gebeurt.”

Het ging om een duel in de nacompetitie van de derde klasse. Vooraf merkte loco-burgemeester Johan van Everdingen (VVD) op dat de sfeer gespannen was maar noemde dat gezond:

Regio-voetbal schrijft:

Na afloop kwam het tot een kort handgemeen, waarbij de vrouwelijke fans van de tegenpartij de uit-hun-dak-gaande-mannen tot de orde riepen. De sfeer bleef echter dreigend. De opgetrommelde politie hoefde niet in te grijpen en begeleidde de Hilversumse spelersbus tot buiten de gemeentelijke grenzen.

cc-foto: Fare net

Geef een reactie

Laatste reacties (10)