Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veel mannen in 'blijf-van-mijn-lijf huizen'

  •  
03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
man300.jpg
De opvang voor bedreigde mannen in Nederland is populair
In 2008 startten vier steden met een proef met de opvang van mannen die slachtoffer waren van lichamelijk of geestelijk geweld. De mannen zijn opgevangen op een plek van waar zij een nieuw leven kunnen starten. De afgelopen twee jaar hebben ruim 160 mannen gebruik gemaakt van de opvang.
De steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben elk tien opvangplaatsen waar mannen die ernstig bedreigd worden terecht kunnen. Vanuit deze ‘blijf-van-mij-lijf huizen’ kunnen de mannen een nieuw leven starten.
Het gaat vooral om mannen die slachtoffer zijn geworden van eerwraak, lichamelijke of geestelijke mishandeling, gedwongen prostitutie en mensenhandel, meldt de Trouw.
De proef is verlengd tot eind 2011 om meer inzicht te krijgen in hoe het met de mannen gaat. Een permanente opvang voor mannen is er nog niet. Of die er wel gaat komen wordt halverwege volgend jaar besloten.
cc-foto: YayAdrian

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.