3

Veertig kilometer lopen voor vluchtelingen

Ruim 2800 mensen zijn zaterdag om middernacht aan de Nacht van de Vluchteling begonnen. Een tocht van 40 kilometer om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Deelnemers liepen van Rotterdam naar Den Haag, of van Nijmegen naar Arnhem. De gesponsorde wandelaars wisten zo een recordbedrag van 1.026.210 euro op te halen.

‘Zoveel deelnemers en zo’n hoge opbrengst laat zien dat het lot van vluchtelingen ons allesbehalve onverschillig laat,’ concludeerde directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling zaterdagavond.

Ik was net bij het tweede rustpunt en daar zag ik al allerlei mensen hun schoenen uittrekken en een meisje huilen. Zij zat er echt helemaal doorheen. Mensen komen daar strompelend binnen. En na dat rustpunt wordt het pas echt ingewikkeld, want dan loopt het een beetje omhoog. Ik vraag me af hoe en of die mensen de finish gaan halen.

Onder de deelnemers was, net als voorgaande edities, ook eindredacteur van Joop.nl Francisco van Jole. Na 25 kilometer – het tweede rustpunt – liet hij weten inderdaad al fors afgemat te zijn.

De opluchting was dan ook groot toen de finish uiteindelijk gehaald werd:

Op de route Enschede – Arnhem liep presentator Art Rooijakkers mee. Ook hem viel de tocht zwaar.

Het was de zevende editie van de sponsorloop. Vorig jaar deden 1700 mensen mee en werd een bedrag van 620 duizend euro opgehaald.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)