Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veolia maakt alleen reizen gehandicapten onmogelijk

  •  
28-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
veolia300.jpg
Buschauffeurs weigeren te helpen bij het bedienen van uitklappank omdat geldla anders onbeheerd achterblijft 
Gehandicapten die in Limburg willen reizen met de bus van vervoerder Veolia kunnen dat niet zelfstandig. De vervoerder discrimineert, omdat buschauffeurs reizigers niet helpen bij het bedienen van de uitklapplank, waardoor zelfstandig reizen onmogelijk wordt. Dat meldt het AD op basis van een maandag gepubliceerde uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens.
Een gehandicapte reizigster kaartte het probleem aan. De vrouw moet bijna dagelijks met bussen van Veolia reizen, maar de buschauffeurs weigeren haar te helpen bij het in- en uitstappen, omdat de geldla dan onbeheerd blijft. Bovendien kan het leiden tot vertraging.
De vervoerder heeft de vrouw wel oplossingen geboden, zoals de mogelijkheid van een begeleider. Ook wil Veolia wel voor vervoer zorgen als de vrouw zich een uur van te voren aanmeldt, maar dat is onvoldoende, aldus het College. Iedereen heeft het recht op gelijke behandeling. Ook reizigers met een beperking moeten zelfstandig kunnen reizen.
cc-foto: Carl Spencer

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.