Laatste update 14:18
14

Het verbluffende zelfinzicht van Jan Dijkgraaf en media-hypes rond klein grut

Kee & Van Jole bespreken deze week in Oh Oh Den Haag de janboel op het Binnenhof. Jan Roos, Jan Dijkgraaf en Jan Nagel smeren elkaar poep in de haren. Peter Kee, parlementair redacteur, beschrijft in detail wat hij in het parlementsgebouw zag gebeuren. Volgens Van Jole een verhelderend verslag dat doet denken aan de nabesprekingen van het eerste seizoen van Big Brother. Hij roemt Dijkgraaf omdat deze in het AD stelde ‘Mijn mening heeft geen waarde’. ‘Nog nooit ben ik het zo voluit met hem eens geweest’, aldus Van Jole. ‘Zijn mening heeft inderdaad geen waarde’.

Van Jole constateert dat Nederland een lange traditie heeft van splinterpartijen maar dat die vroeger gewoon genegeerd werden. De onstilbare honger naar amusement van vooral de tv bezorgt ze nu erg veel aandacht. Kee ziet dat zoals gebruikelijk totaal anders. Volgens hem komen de splinters helemaal niet vaak op tv maar weten ze alle aandacht naar zich toe te trekken door handig gebruik te maken van hun eigen media. “Dat is het verschil met vroeger.”

De twee botsen nog even over de vraag of GeenPeil in strijd met de Grondwet handelt en bespreken tot slot de kansen van DENK. Gaat Sylvana Simons meer voorkeurstemmen halen dan Kuzu?

Geef een reactie

Laatste reacties (14)