52

Verboden toegang voor mannen

Saoedi-Arabië bouwt steden uitsluitend voor vrouwen... Hier kunnen ze wonen én werken

Vrouwen in Saoedi-Arabië willen zich meer ontplooien. Door bijvoorbeeld te werken of auto te rijden. In het streng islamitische land is dat echter vaak niet mogelijk. Maar daar lijkt de overheid nu een oplossing voor gevonden te hebben. In het koninkrijk worden steden gebouwd waar uitsluitend vrouwen in mogen wonen en werken.

De eerste ‘stad’ is al bijna een feit. Voor ruim 84 miljoen dollar wordt een voorstad bij Hofuf gebouwd waar zo’n vijfduizend vrouwen aan het werk kunnen. Voornamelijk in de textielindustrie, maar ook in de farmaceutische industrie en de voedselverwerkingsindustrie. 

Volgens de sharia-wetgeving van het land mogen vrouwen officieel wel werken. Desalniettemin wordt slechts vijftien procent van de vrouwen vertegenwoordigd op de arbeidsmarkt. De overheid wil met deze ‘vrouwensteden’ ervoor zorgen dat meer vrouwen aan het werk gaan en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.

Het land herbergt al talloze fabrieken en bedrijven die door louter vrouwen worden gerund. De vrouwensteden zijn een stap in de toekomst, waar complete industrieën door vrouwen worden bestuurd.

Lees meer hierover bij de Daily Mail: No man’s land: Women-only city planned for Saudi Arabia to allow more and more females to pursue a career

Geef een reactie

Laatste reacties (52)