Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdonk terug als minister

  •  
06-02-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Oud-politica gaat acteren: Verdonk speelt rol van minister in een film van regisseur Timur Ismailov
Rita Verdonk kan zich binnenkort weer minister wanen. Dit keer niet écht in de Tweede Kamer, maar als actrice in een film van regisseur Timur Ismailov. Althans, als hij het geld voor zijn project bijeen kan krijgen. Ismailov is een crowdfunding project begonnen om zijn film te verwezenlijken.
Het verhaal:
Ahmet (32) is een Turkse vuilnisman uit Den Haag. Hij is ervan overtuigd dat zijn carrière een vlucht zal nemen zodra hij zijn Nederlands paspoort krijgt. Dan hoort hij van een vriend over een nieuwe eis: het zingen van het Wilhelmus tijdens de naturalisatieceremonie. Maar Ahmet zingt zo vals als een kraai…
De stress wordt groter en groter. Zeker als bekend wordt dat de Minister voor Immigratie en Integratie persoonlijk aanwezig zal zijn bij de ceremonie. En ook een grote batterij aan cameraploegen.
Wanhopig probeert Ahmet om zich het Wilhelmus eigen te maken. Hij krijgt hulp van zijn maten op de vuilniswagen en van een pianiste wiens fotoalbum hij weet te redden voor het de vuilniswagen ingaat. Maar zelfs de hond van de vrouw gaat janken zodra Ahmet begint met iets wat moet lijken op zang.
Dan breekt de dag van de ceremonie aan…
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.