Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdonk: Vertrek PVV'er uit PS is kiezersbedrog

  •  
16-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Verdonk_Kamerbreed_300.jpg
Volgens politica Rita Verdonk bedriegt Wilders zijn kiezers wel vaker of vertelt hij niet de waarheid
Het vroegtijdig uitstappen van PVV-Kamerleden uit de Provinciale Staten van Limburg en Zuid-Holland noemt Rita Verdonk (TON) kiezersbedrog. De strategische actie beraamd in het hoofd van Wilders is haar in het verkeerde keelgat geschoten, zegt ze in het TROS-programma Kamerbreed op Radio 1.
PVV’ers Harm Beertema (Zuid-Holland) en Roland van Vliet (Limburg) stapten uit het provinciebestuur. Naar eigen zeggen omdat ze hadden ontdekt dat ze hun werkzaamheden voor zowel de Kamer als de PS niet konden bijbenen. Wilders had bekende mensen nodig voor de provinciale verkiezingen, waarop Verdonk zei:
Ik kan me iets voorstellen bij die constructie, maar dit is gewoon kiezersbedrog. Het is gewoon strategie. Maar wie ben ik als er zoveel mensen op je stemmen?
Dat Wilders zijn kiezers bedriegt en niet altijd de waarheid vertelt, is voor Verdonk niet nieuw. In Kamerbreed vroeg ze zich hardop af waarom daar niet ‘vaker doorheen geprikt wordt’. “Hij zit in een positieve flow”, analyseerde ze de positie van Wilders. “En er is geen alternatief, want de VVD is een elitepartij. Geert doet het goed in de pers, maar ik heb moeite met zijn islamstandpunt.” TROS Kamerbreed: Verdonk: PVV pleegt kiezersbedrog
cc-foto: Bogers
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.