Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdorie, Nederland minst ellendige land van Europa

  •  
26-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
geluk2_300
minste werkloosheid, inflatie, kleinste begrotingstekort ... 84 procent bevolking (zeer) gelukkig ... steeds minder onveiligheidsgevoel ... wel veel pessimisme over toekomst
Nederland scoorde in 2008 het laagste van alle Europese landen op de misère-index. Dat blijkt uit het rapport De Sociale Staat van Nederland 2009 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).
Het rapport constateert dat de arbeidsparticipatie van vrouwen, niet-westerse allochtonen en ouderen is toegenomen en de vooruitzichten op economisch vlak in Nedelrand gunstiger zijn dan in de meeste andere EU-landen. Het rapport corrigeert beeldvorming over de opvattingen van Nederlanders ten aanzien van hun eigen land. In het Reformatorisch Dagblad zegt SCP-directeur dr. Rob Bijl dat Nederlanders bijvoorbeeld milder zijn dan gedacht:
“Het beeld dat uit de media naar voren komt, is dat Nederlanders steeds ruwer en harder denken over allochtonen die in ons land wonen. Uitspraken van of rond PVV-leider Wilders belanden op de voorpagina’s van dagbladen en worden uitvergroot. Op basis van ons rapport blijkt juist dat de burger steeds milder denkt over allochtonen.”
Ook wordt een groeiend vertrouwen in de regering vastgesteld. Het rapport gaat wel over 2008, het jaar waarin minister van Financiën Wouter Bos lof kreeg toegezwaaid over zijn kordate optreden in de bankencrisis.
Het complete rapport is hier (gratis) te downloaden
Lees meer bij De Pers: Minste misère in Nederland
CC-foto: Roel1943 Een groepje uit Noord Holland vierde de verjaardag van een van hen met een bezoek aan Den Haag. (2008)

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.