Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdronken bootvluchtelinge aangetroffen voor Nederlandse kust

  •  
30-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_7933
Redders hebben eerder deze maand in Nederlandse wateren het stoffelijk overschot van een bootvluchtelinge geborgen. Dat meldt de Britse nieuwssite Kent Online. De Iraanse vrouw maakte deel uit van een groep van 20 migranten, waaronder vier kinderen. Ze werden in een boot voor de kust bij Thanet, in het zuidoosten van Engeland, gesignaleerd en waren vertrokken vanuit Frankrijk. 19 van hen, allen afkomstig uit Iran en Irak, konden gered worden maar een raakte vermist. Zoekacties door Britse en Belgische redders leverden niets op.
De Volkskrant schreef over het ongeluk toen de vrouw nog niet gevonden was:
"Wat op de Middellandse Zee al jarenlang aan de orde van de dag is, begint zich sinds eind vorig jaar – op veel kleinere schaal – ook voor te doen op de smalle zeeverbinding tussen Calais en Dover. Mensensmokkelaars proppen asielzoekers op kleine boten, soms zelfs in kajaks, om hen clandestien aan land te zetten in het graafschap Kent. Al naar schatting 1.200 mensen hebben dit jaar geprobeerd op deze manier Groot-Brittannië binnen te komen. "
In 2015 spoelde al eens het lichaam van een Syrische vluchteling aan op Texel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.