Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verenigde Staten gaan Koerden bewapenen in de strijd tegen IS

  •  
09-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FILE SYRIA ARMED CONFLICT

© 2015-06-23 14:59:14 epa05620114 (FILE) A file photograph dated 23 June 2015 showing a member of Kurdish People Defence Units (YPG) sitting on a truck after coming from the Syrian town of al-R

De Verenigde Staten gaan Koerden van wapens voorzien in de strijd tegen IS. Dat laat het Pentagon dinsdag weten. Volgens een woordvoerder zullen de Koerden die onderdeel uitmaken van de Syrian Democratic Forces (SDF) bewapend worden om te helpen bij het verdrijven van IS uit Raqqa. Dat Turkije hier hoogstwaarschijnlijk veel moeite mee heeft, is de VS zich bewust van, maar dat neemt het land nu voor lief.
Turkije ziet de Koerdische rebellen als terroristen. Het land wil er eigenlijk alles aan doen om te voorkomen dat Koerden delen van Syrië innemen.
De Koerden krijgen onder mer munitie, handvuurwapens, (zware) machinegeweren, bouwmachines zoals bulldozers en gepantserde voertuigen. De Verenigde Staten zijn van plan om na de oorlog al het materieel weer terug te nemen. Wanneer ze wapens kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Meer over:

syrië, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.