Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verenigde Staten sluiten Palestijns PLO-kantoor in Washington

  •  
12-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16490841918_3d7c082a44_z
De Palestijnse gezant in de Verenigde Staten, en zijn medewerkers, moeten voor het eind van deze maand vertrekken uit Washington. De Amerikaanse regering neemt deze stap omdat volgens een regeringsverklaring ‘de Palestijnen niet genoeg toenadering hebben gezocht naar Israël voor onderhandelingen.’ Erg verrassend is het allemaal niet. Het broeit al langer tussen beide partijen. Nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël erkende, verbrak de Palestijnse president Mohammed Abbas de banden met Trumps regering.
Nationaal veiligheidsadviseur John Bolton zei in een verklaring dat ‘de Verenigde Staten altijd naast onze bondgenoot Israël zullen staan.’ Hij had nog een andere reden voor de sluiting van het PLO-kantoor: omdat de Palestijnen een onderzoek hebben aangevraagd bij het International Strafhof in Den Haag naar mogelijke oorlogsmisdaden van Israël. Eerder deze week dreigde Bolton alle middelen die tot zijn beschikking staan in te zetten om Amerikaanse staatsburgers te beschermen tegen vervolging door het Internationaal Gerechtshof. Dit omdat het een onderzoek heeft gelast naar oorlogsmisdaden door Amerikanen in Afghanistan.
Cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.