Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vereniging tegen vuurwerkoverlast opgericht

  •  
01-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
KoL300.jpeg

Doel: meer plezier met minder vuurwerk

De GroenLinks raadsleden Arno Bonte en David Rietveld (Rotterdam en Den Haag) hebben samen met het Nederlands Oogheelkundig Genootschap de Vereniging tegen vuurwerkoverlast opgericht.
De initiatiefnemers schrijven op hun website mindervuurwerk.nl :
De Nederlandse vuurwerktraditie is uit de hand gelopen. Er wordt elk jaar steeds meer en steeds zwaarder vuurwerk afgestoken. Mensen met luchtwegproblemen gaan door een hel met oud en nieuw, en jaarlijks gaan honderden mensen als gevolg van vuurwerkongelukken verminkt het nieuwe jaar in. De vereniging VrolijkNieuwjaar.nl zet zich in voor het beperken van vuurwerkoverlast en voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen door professionals wordt afgestoken bij grote shows.
Bonte en Rietveld startten een jaar geleden het burgerinitiatief ‘Meer plezier met minder vuurwerk’. Binnen een paar weken tijd verzamelden ze meer dan 60.000 handtekeningen om met oud en nieuw vuurwerk alleen bij vuurwerkshows af te steken. Er bleek echter vervolgens geen kamermeerderheid het initiatief te omarmen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.