352

Verhagen beperkt vrijheid van meningsuiting dissidenten

Update 22.20:CDA-partijvoorzitter Henk Bleker roept geïrriteerd op tot rust ... Ferrier en Koppejan op het matje geroepen ... CDA-dissidenten halen dinsdagavond uit naar Wilders... Ferrier: Als de inburgeringscursus wordt gebruikt om grote aantallen mensen het land uit te krijgen, zullen we dat blokkeren

Hoewel ook de twee dissidenten CDA-Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan dinsdag hun steun toezegden aan het regeer- en gedoogakkoord, haalden zij dinsdagavond hard uit naar PVV-leider Geert Wilders. “We moeten Wilders ontmaskeren”, zo stelde Koppejan in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.


Koppejan in Met het Oog op Morgen:

Hij (Wilders, red.) wordt blij gemaakt met een dooie mus: veel van zijn voorstellen zijn niet eens haalbaar. Want we zijn een fatsoenlijk land dat zich houdt aan internationale verdragen. We zullen ons keurig houden aan alle zaken die horen bij een rechtsstaat.

Ferrier voegde daaraan toe dat het aan christen-democratisch Nederland is om een passend antwoord te vinden op de problemen die Wilders signaleert.

We zullen waken voor een fatsoenlijke uitvoering van de gemaakte afspraken. Zo zullen we zorgen dat de inburgeringscursus gebruikt wordt om mensen een kans te geven, niet om mensen uit te sluiten. Als die inburgeringscursus wordt gebruikt om grote aantallen mensen het land uit te krijgen, zullen we dat blokkeren.

Update 21.30: Maxime Verhagen heeft de twee CDA-dissidenten Ad Koppejan en Kathleen Ferrier op het matje geroepen. De uitspraken van de twee dissidenten zijn hem in het verkeerde keelgat geschoten, meldt het ANP.

Update 22.20: CDA-partijvoorzitter Henk Bleker roept in het EO-programma Moraalridders op tot rust. Geërgerd door de uitspraken van Ferrier en Koppejan zegt hij: “Allemaal even in de ruststand, vrienden.” Hij wijst erop dat de beslissingen zijn genomen en er nu vooruit gekeken moet worden, niet achteruit en dat de CDA’ers moeten stoppen met elkaar “de maat nemen”.

Geef een reactie

Laatste reacties (352)