Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verhagen draait: 'Geen extra heffing op apps'

  •  
24-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Verhagen_telefoon_300.jpg
Minister wil in de wet laten opnemen dat telecombedrijven internetapplicaties niet extra in rekening mogen brengen
Telecombedrijven mogen het gebruik van internetapplicaties (apps) waarmee klanten gratis kunnen bellen of chatten, niet extra in rekening brengen. Met die beslissing luistert Maxime Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) naar het oordeel van een Kamermeerderheid. Eerder toonde hij begrip voor het plan van de telecombedrijven om extra geld te vragen voor deze diensten.
Verhagen vindt dat telecombedrijven hun klanten niet met extra kosten voor apps mogen opzadelen. Ook mogen zij die diensten niet blokkeren vindt hij. De CDA-minister wil de nieuwe regels in de wet laten opnemen. Daarvoor zoekt hij eerst uit of de regels binnen de Europese wet vallen.
Telecombedrijven kunnen in de toekomst nog wel op een andere manier extra verdienen aan de app’s die de telefoonkosten van consumenten drukken. Zo mogen zij mobiele bellers extra laten betalen voor een snellere internetverbinding. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.