Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verhagen drijft conflict met Bos over Uruzgan op de spits

  •  
17-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koning_300_01.jpg

Update: Betrokken ministers momenteel weer bijeen over Afghanistan

CDA-minister Verhagen van Buitenlandse Zaken drijft het conflict in de coalitie over verlenging van de militaire missie in Uruzgan op de spits, zo schrijft de Volkskrant woensdag. Volgens Verhagen is er geen misverstand geweest over zijn contacten met de NAVO en was vicepremier Bos (PvdA) op de hoogte van het NAVO-verzoek aan Nederland om een jaar langer in Uruzgan te blijven. Bos zei vorige week donderdag dat hij daardoor was verrast.
Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer trok Verhagen dinsdag fel van leer, zo schrijft De Volkskrant. Het ‘misverstand’, waarover vicepremier Bos eind vorige week sprak, was er volgens Verhagen alleen bij Bos. 
De CDA-bewindsman bevestigde wel dat de PvdA zich ‘nooit heeft gecomitteerd aan de eindbesluitvorming’. Bos noemde maandagavond verlenging van de Uruzganmissie opnieuw ‘onbespreekbaar’.
De meest betrokken ministers zijn woensdag aan het eind van de ochtend weer bij elkaar gekomen voor overleg over de rol die Nederland na augustus dit jaar wil spelen in Afghanistan. Minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking zei woensdag voorafgaand aan het beraad dat het tijd is om een beslissing te nemen. Hij gaat ervan uit dat dit deze week kan lukken. ”We kunnen de mensen niet langer laten wachten.”
De oppositie in de Tweede Kamer wil nog deze week een spoeddebat.
Lees hier  meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.