53

Verhagen komt met zwaar weer zonder tranen

VIDEO: Partijvoorzitter Ruth Peetoom krijgt meer applaus dan Verhagen

“Het zijn zware tijden. Voor Europa, voor ons land, en voor onze partij”, zo begon Verhagen met zijn speech op het CDA-congres. Opmerkelijk was dat ondanks een meerderheid voor de Mauro-resolutie had gestemd, Verhagen benadrukte dat ‘het mooie van onze partij is dat we er samen proberen uit te komen.’ “Dat hebben we vandaag ook weer gedaan en ik ga er vanuit dat de voltallige CDA-fractie dat volgende week ook weer eensgezind doet.”


Het is echter nog afwachten of het CDA de stemming over de uitzetting van Mauro Manuel overleeft. Dissidenten Kathleen Ferrier en Ad Koppejan zijn nog steeds als enige Kamerleden tegen.

Over de kwestie Mauro zei Verhagen:

De keuzes die we moeten maken zijn soms moeilijk. (De zaak-Mauro) laat geen CDA’er onberoerd. Als christendemocraten lopen wij niet weg voor onze verantwoordelijkheid. Soms zijn er spanningen tussen een wijs, weloverwogen besluit en de belangen van een individueel mens. Juist voor CDA’ers voor wie barmhartigheid een richtsnoer is, is die spanning bijzonder voelbaar.

Verhagen prijst het feit dat CDA vorig jaar regeringsverantwoordelijkheid heeft genomen en zegt dat de resultaten daarvan zichtbaar zijn en in lijn met de CDA-idealen. Hij complimenteerde de individuele bewindslieden, vooral minister van Financiën De Jager, voor hun prestaties. Daarna volgde een luid applaus waarbij een deel van de zaal ook opstond. Echter minder luidt dan bij partijvoorzitter Ruth Peetom die het congres mocht afsluiten.

Lees de hele speech van Verhagen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (53)