Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Verhagen misleidt ondernemers'

  •  
07-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
verhagen1300-1.jpg
Verhagen belooft geld te besparen voor bedrijfsleven enerzijds, maar ontfutselt meer geld anderzijds
Volgens D66-Kamerlid Kees Verhoeven misleidt minister Verhagen het bedrijfsleven. Hij wil dat de minister stopt met het foppen van ondernemers. Verhagen belooft de komende twee jaar 740 miljoen euro voor het bedrijfsleven te bespraken door de regeldruk te verlagen en klopt zichzelf hiervoor op de borst. De netto lasten worden door bezuinigingen echter groter.
Verhoeven:
Verhagen gedraagt zich als de Houdini van dit kabinet. De minister goochelt met cijfers en doet aan kassamisleiding. Hij wil 740 miljoen euro minder administratieve lasten, maar volgens het Regeerakkoord moet het bedrijfsleven vijf miljard euro voor de schatkist ophoesten. 6250 euro per bedrijf per jaar! Deze fopspeen van Verhagen is een lange neus naar het MKB. De minister geeft belastingkorting aan grote bedrijven, terwijl de lokale lasten van gemeenten en provincies de komende jaren omhoog gaan. En die rekening gaat grotendeels naar het midden- en kleinbedrijf.
Volgens D66 blijft er hoe dan ook nog te veel bureaucratie bestaan. Zo worden de heffingen voor de Kamers van Koophandel en product- en bedrijfsschappen verplicht. Ook aan de rittenregistratie voor bestelbusjes verandert niets.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.