Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verhagen weigert liever samenwerking met Cohen

  •  
08-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr-verhagen-speech-300px_01.jpg
CDA-minister sluit PvdA uit, VVD niet
Demissionair CDA-minister Maxime Verhagen wil wel minister worden in een kabinet onder VVD-leider Mark Rutte, maar liever niet onder PvdA-lijsttrekker Job Cohen.
Verhagen, die vaak in verkiezingstijd zijn partijleider Jan Peter Balkenende ondersteunt door tegenstanders hard aan te vallen, deed zijn uitspraak in radioprogramma Stand.nl. Dat meldt Elsevier.
Op de stelling of hij minister wilde worden in het eerste kabinet Rutte, zei Verhagen ‘ja’. Dezelfde vraag over het kabinet Cohen-I beantwoordde Verhagen ontkennend.
Verhagen meent dat de VVD een beter bezuinigingsbeleid voorstaat dan de PvdA. “Job Cohen is best een aardige vent, maar je krijgt die hele PvdA erbij.”
De uitspraken van Verhagen zijn opmerkelijk, omdat zijn leider Balkenende tot aan gisteren in Knevel & Van den Brink bleef herhalen dat hij geen partijen wil uitsluiten. Verhagen doet dat als CDA-prominent nu op persoonlijke titel dus wel.
Correctie 19:50 Later in het gesprek kwam Verhagen terug op zijn harde afwijzing. “Het is niet zo zwart-wit als ik net zei.” Op de vraag of hij dan ook in een kabinet onder Cohen gaat zitten, antwoordde hij “tuurlijk”. 
Foto: @ikbendaf (Flickr/CC)

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.