140

Verhagen weigert liever samenwerking met Cohen

CDA-minister sluit PvdA uit, VVD niet

Demissionair CDA-minister Maxime Verhagen wil wel minister worden in een kabinet onder VVD-leider Mark Rutte, maar liever niet onder PvdA-lijsttrekker Job Cohen.

Verhagen, die vaak in verkiezingstijd zijn partijleider Jan Peter Balkenende ondersteunt door tegenstanders hard aan te vallen, deed zijn uitspraak in radioprogramma Stand.nl. Dat meldt Elsevier.

Op de stelling of hij minister wilde worden in het eerste kabinet Rutte, zei Verhagen ‘ja’. Dezelfde vraag over het kabinet Cohen-I beantwoordde Verhagen ontkennend.

Verhagen meent dat de VVD een beter bezuinigingsbeleid voorstaat dan de PvdA. “Job Cohen is best een aardige vent, maar je krijgt die hele PvdA erbij.”

De uitspraken van Verhagen zijn opmerkelijk, omdat zijn leider Balkenende tot aan gisteren in Knevel & Van den Brink bleef herhalen dat hij geen partijen wil uitsluiten. Verhagen doet dat als CDA-prominent nu op persoonlijke titel dus wel.

Correctie 19:50 Later in het gesprek kwam Verhagen terug op zijn harde afwijzing. “Het is niet zo zwart-wit als ik net zei.” Op de vraag of hij dan ook in een kabinet onder Cohen gaat zitten, antwoordde hij “tuurlijk”. 

Foto: @ikbendaf (Flickr/CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (140)