42

Verhofstadt kampioen bijklussen

Liberale kandidaat-voorzitter haalt tonnen binnen met bijbanen ... 12.500 euro voor een spreekbeurt

Guy Verhofstadt, de Vlaamse ex-premier die door Europese liberale partijen als de VVD en D66 naar voren wordt geschoven als kandidaat-voorzitter voor de Europese Commissie schnabbelt jaarlijks tonnen bij elkaar.


De bijverdiensten van de liberaal worden onthuld door RTL Z:

De grootste pot toucheert Verhofstadt bij het Belgische beursfonds Sofina. Sofina is een holdingmaatschappij, met belangen in onder meer Danone en GDF Suez. Afgelopen jaar werd Verhofstadt beloond met een bedrag van 130.500 euro. Daarmee komt het totaalbedrag uit op 233.340 euro. Onduidelijk blijft in hoeverre Verhofstadt ook voor andere functies, beloond wordt.

Opmerkelijk is het gerucht dat Verhofstadt als actief politicus geld vraagt voor optredens. RTL Z belde undercover met sprekersbureau Assemblee en informeerde naar een grove prijsopgaaf voor ‘een uurtje Verhofstadt’. Daar wordt 12.500 euro voor gerekend. “Onduidelijk is hoeveel van dit soort klussen Verhofstadt nog doet op persoonlijke titel,” tekent de zakenzender aan. Verhofstadt is een veelgevraagd spreker. Donderdag spreekt hij op European Business Summit, een jaarlijkse conferentie voor het bedrijfsleven: ‘Where Business and Politics Shape the Future’

Video: Campagnefilm van de Europese liberale fractie voor Verhofstadt, met glansrol voor premier Rutte

Geef een reactie

Laatste reacties (42)