Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verhoor Verdonk geëist

  •  
06-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verdonk-goud-waard-300px.jpg
Oud-coördinator ToN vecht beschuldigingen aan
De voormalige coördinator van Trots op Nederland in Arnhem, Jacques Smits, wil dat Kamerlid Rita Verdonk en twee lokale leden van deze partij voor de rechtbank worden verhoord. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethof donderdag geëist tijdens een eerste zitting voor de rechtbank in Den Haag, in de aanloop naar een civiele procedure.
Smits was vorig jaar enige tijd lokaal coördinator maar werd er al snel weer uitgezet. Hij wil in een civiele procedure aantonen dat de partij hem schade heeft berokkend doordat de drie in de media op hem afgaven, zo meldt onder meer Het Parool. Bovendien werd aangifte tegen hem gedaan wegens stalking en bedreiging.
Zelf denkt hij dat hij uit de partij werd gezet omdat hij te kritisch was. Hij zegt dat zijn naam als particulier rechercheur te grabbel is gegooid en dat hij daarom minder opdrachtgevers heeft. Over enkele weken beslist de rechter of hij ingaat op het verzoek om de betrokkenen op te roepen. Op Twitter zegt Smits zelf:
Verdonk in het nauw. Nooit een gevecht mij met als pitbull aangaan!”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.