Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkeersboetes in 2011 gaan omhoog

  •  
03-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flitscamera_300.jpg
De boetes moeten een begrotingsgat van 50 miljoen opvullen
Verkeersboetes worden 15 procent duurder in 2011. Dat besloot het kabinet vrijdag. In 2008 werden de verkeersboetes al opgehoogd met 20 procent.
Alle soorten verkeersboetes gaan omhoog in 2011. Het kabinet wil daarmee de veiligheid op de weg verbeteren, maar ook een gat in de begroting dichten. Minister van justitie Hirsch Ballin wil met de hogere boetes een begrotingsgat van 50 miljoen euro opvullen. Die is volgens ontstaan doordat verkeersboetes de schatkist nu minder opleveren dan vooraf is ingeschat.
De ANWB vindt de ophoging van de boetes niet goed omdat de reden het vullen van de staatskas is.
“Boetes zijn er om de verkeersveiligheid te vergroten en het is de afgelopen jaren juist veiliger geworden op de weg. Door ze te verhogen geeft de overheid een verkeerd signaal af”, zegt een ANWB-woordvoerder in De Limburger. Ook zal het werk van agenten op de weg niet prettiger worden denkt hij. “Een diender die een bekeuring uitdeelt zal sneller het argument naar het hoofd geslingerd krijgen dat het alleen om het geld te doen is.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.