9

Verkiezingscampagne: ‘PvdA wil gaswinning terugschroeven’

Peter Kee over hoe partijen proberen stemmen te winnen ... Wat gebeurde er rond Sotsji ... Wie volgt Van Miltenburg op?

Op woensdag gaat het in ‘Oh Oh Den Haag’ over beeldvorming. Daar hebben we ’t over met ons politieke panel: Francisco van Jole, eindredacteur van de opinie- en debatsite Joop.nl en Peter Kee, de politieke man van Pauw en Witteman. Vandaag onder meer: ‘Detentie Greenpeace-activisten speelde rol in afvaardiging Sotsji’, kopte NRC Handelsblad deze week. Maar het kabinet ontkent. En dus werden er gisteren kamervragen gesteld aan Rutte..


Volgens Kee waren de vragen verkeerd geformuleerd waardoor Rutte makkelijk kon ontkennen. Van Jole stelt dat er geen verschil is in de houding van Rutte nu en die van zijn voorganger Balkenende bij de Spelen in Beijing in 2010. 

Het steekspel rond Beijing is een inleiding tot de campagnes voor de raadsverkiezingen. Kee voorspelt dat de PvdA woensdagmiddag toezeggingen gaat doen aan Groningen op het gebied van de omstreden gaswinningen.

Verder komt Kamervoorzitter Van Miltenburg weer ter sprake in de politieke rubriek van het lunchprogramma De Nieuws BV op Radio 1. Heeft haar laatste uur geslagen. Kee denkt van niet terwijl Van Jole al denkt te weten wie haar gaat opvolgen: Mariëtte Hamer. “Die heeft haar naam al wel mee,” constateert studiogast Giel Beelen ad rem.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)