7

Verkoop Windows 7 gestart

Nieuw systeem moet de Vista-flop doen vergeten

Donderdag gaat de verkoop van Windows 7, het nieuwe besturingssysteem voor de computer van Microsoft van start. Het systeem is door de vakpers goed ontvangen en kent nieuwigheden als touch-bediening.


Met de lancering van het nieuwe besturingssysteem staat er veel op het spel. Mocht de introductie tegenvallen dan kan dat topman Steve Ballmer de kop kosten, schrijft het Belgisch dagblad De Standaard

Microsoft heeft een en ander recht te zetten. Niet alleen uit een soort schaamte over Vista, maar ook puur zakelijk. De Client-afdeling van het bedrijf, waar Windows onder valt, is goed voor bijna 15 van de 58 miljard dollar omzet die Microsoft draait. Windows is dus levensbelangrijk voor het bedrijf. De omzet uit het besturingssysteem is in het laatste boekjaar echter met 13 procent gedaald, wat erop lijkt te wijzen dat veel consumenten Vista liever oversloegen en wachten op nieuw en beter, hopelijk voor Microsoft Windows 7 dus. 

Een van de nieuwe snufjes in Windows is de ‘aanraak bediening’ die werkt op de allernieuwste pc’s, meldt het AD

Microsoft gokt op de bediening via het beeldscherm. Tik op het scherm en een programma start. Pak een foto op het scherm met twee vingers vast en draai ‘m of maak ‘m groter of kleiner. Of schuif ‘m naar het icoon van de printer of de prullenbak. ,,Het gaat om het visueel maken van de digitalisering van je eigen leven. Dat gaat touch de doorbraak geven in de consumentenmarkt,” zegt Jacqueline Smit, directeur consumentenmarketing van Microsoft.

CC foto: Techedilve

Geef een reactie

Laatste reacties (7)