Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verkoopster kwak-zalf tegen kanker vervolgd

  •  
03-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
kwakzalver300.png
Zwarte zalf geneest geen kanker, maar is juist zeer schadelijk 
In 2012 werd een 53-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aangehouden nadat via tv-programma Radar en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit informatie over haar aan het licht was gekomen. De vrouw claimde een zalf te hebben die bepaalde vormen van kanker zou kunnen genezen. De zalf zou op basis van eeuwenoude Indiaanse geneeswijzen zijn samengesteld. Het Openbaar Ministerie besloot maandag de vrouw te vervolgen.
Niet alleen heeft de zalf geen genezende krachten, de zalf blijkt ook nog eens zeer schadelijk voor de gezondheid te zijn. Uit onderzoek door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en een dermatoloog, blijkt dat in de zalf een zeer bijtende stof zit, die ernstige verwondingen kan veroorzaken.
De vrouw is eerder aangehouden op verdenking van oplichting, maar dat is niet waar ze voor wordt vervolgd. Ze wordt nu verdacht van het verkopen van waren die schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook is haar overtreding van de Geneesmiddelenwet ten laste gelegd.
cc-foto: Jaap F. (Jan Steen – De kwakzalver)

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.