2

&… Verlamde vrouw bestuurt robotarm met ‘denkkracht’

Vrouw wil van man scheiden vanwege Facebook relatiestatus ... Amerikaanse wetenschappers laten gezichtsherkenning los op 'meisje met de parel' ... Eerste commerciƫle ruimtevlucht is een feit

Ander nieuws van vandaag


De 58-jarige Cathy kan, vijftien jaar na haar beroerte, een drankje aan haar mond zetten. Met de kracht van haar gedachte controleert ze een robotarm. Het is voor het eerst dat een robotarm, ontwikkeld door neuroloog Leigh Hochberg van Harvard Medical School, direct vanaf de hersenschors en niet via sensoren op het lichaam wordt bestuurd. In Rusland wordt inmiddels zelfs aan een nog ambitieuzer plan gewerkt: het uploaden van het brein naar een robotlichaam. (NRC)

Een Indiase vrouw wil scheiden van haar kersverse echtgenoot omdat hij zijn relatiestatus op het sociale medium Facebook niet aangeeft getrouwd te zijn. De 28-jarige vrouw meent dat ze haar man niet meer kan vertrouwen. (de Volkskrant)

Amerikaanse wetenschappers gaan het meisje met de parel in het gelijknamige schilderij van Johannes Vermeer onderzoeken. Via software voor gezichtsherkenning wordt het meisje vergeleken met duizenden andere figuren op oude schilderijen of beeldhouwwerken. (Trouw)

In de toekomst zal autisme te behandelen zijn. Dat menen hersenonderzoekers van onder meer UMC’s in Utrecht en Nijmegen. Samen met andere Europese instellingen hebben zij een subsidie gekregen van 1,5 miljoen euro voor verder onderzoek naar autisme. Op basis van eerdere onderzoeken denken de wetenschappers dat ontwikkelingsstoornissen in de hersenen van mensen met autisme misschien ten dele terug te draaien zijn zijn. (Medical Facts)

De eerste commerciële ruimtevlucht is onderweg naar het internationale ruimtestation ISS. De onbemande Dragon-capsule van het ruimtebedrijf SpaceX is vanaf Cape Canaveral gelanceerd. In de capsule zitten onder meer kleding, voedsel, computers en wetenschappelijke apparatuur voor het ISS. (NRC)

Dat ze in China erg goed zijn in vervalsingen was al bekend. Maakten ze eerder nog een gehele Ikea na, nu zijn het onderdelen voor Amerikaanse vliegtuigen die compleet worden vervalst. Chinese nepmaterialen eindigen zo in Amerikaans legermateriaal, met alle eventuele gevolgen van dien. (BNR)

Geef een reactie

Laatste reacties (2)