11

Vermist PvdA-raadslid dood gevonden

Update: mogelijk tienduizenden euro's verduisterd ... Eerder: lichaam van Ramon Smits Álvarez is in rivier gevonden 

Het vermiste Amersfoortse PvdA-raadslid Ramón Smits Álvarez is maandagmiddag dood aangetroffen in Spanje. Zijn lichaam is in een rivier gevonden. Hij was van een brug gesprongen. Dat meldt de NOS op basis van berichtgeving in de Spaanse krant La Voz de Galicia. De Guardia Civil van Santiago de Compostella heeft het bericht bevestigd.

Updates onderaan

Volgens La Voz de Galicia heeft Smits Álvarez (34) maandag zijn vrouw in Nederland gebeld om te zeggen dat hij zich van het leven ging beroven. Daarna belde hij de politie, maar die kwam te laat om hem tegen te houden.

Smits Alvarez was afkomstig uit Carballo in de Spaanse regio Galicië. Er liep een internationaal opsporingsverzoek naar hem nadat hij een kleine twee weken geleden als vermist werd opgegeven. Volgens verschillende media nam Smits Álvarez op de dag van zijn verdwijning zijn paspoort mee en 4000 euro die hij van de PvdA-partijrekening had gepind. Een zoektocht in de buurt van zijn vakantiehuis in Spanje leverde niets op en ook zijn familie in de regio Galicië kon hem niet traceren.

Smits Álvarez was met drie anderen in de running om lijsttrekker van de PvdA in Amersfoort te worden. De PvdA in Amersfoort zegt met grote verslagenheid kennis te hebben genomen van de dood van collega Ramón Smits Alvarez. Over Álvarez’ motief om van de brug te springen zijn nog geen mededelingen gedaan.

Update woensdag 23 oktober:
Het getroebleerde raadslid heeft waarschijnlijk veel meer geld verduisterd dan tot nog toe bekend was. De Amersfoortse afdeling van de PvdA heeft aangifte van verduistering gedaan bij de politie. Er zijn over langere tijd mogelijk tienduizenden euro’s verdwenen uit de partijkas. Volgens fractievoorzitter Hinloopen wordt nog onderzoek gedaan naar de precieze omvang van de fraude. 

NOS: Vermist raadslid Amersfoort dood

Geef een reactie

Laatste reacties (11)