Laatste update 16:13
13

Vernielingen bij coronateststraat, gezondheidswerkers geïntimideerd

Een teststraat die anderhalve week geleden werd geopend bij het Amphia-ziekenhuis in Breda is doelwit van corona-ontkenners. Borden zijn beklad, er zijn vernielingen aangericht en de gezondheidswerkers worden uitgescholden en geïntimideerd. Dat meldt Omroep Brabant.

Paul Depla, burgemeester van Breda, maakt op Twitter melding van de incidenten: “Teststraat GGD beklad en borden vernield. En mensen uitgescholden en geïntimideerd door mensen die Corona een sprookje vinden. Te triest voor woorden. Toon respect voor onze mensen in zorg/GGD.”

De GGD heeft de politie ingeschakeld en excuseert zich voor vertragingen als gevolg van de aanvallen. Afgelopen maandag meldde een Twitteraar al dat borden beklad werden met ‘anti-corona’ teksten.

De locatie die vier teststraten telt is in de plaats gekomen van een eerdere teststraat bij het NAC-stadion.

Update:

Het AD sprak een verkeersregelaar die getuige was van vandalisme en agressie:

,,Een man en een vrouw, zo rond de 30-40 liepen met een Belgische herder voorbij het hek van de teststraat aan de Diconiastraat in Breda.” Hij hoorde ze weer schreeuwen ‘COVID is hoax’ en ‘Corona is nep’. Dezelfde teksten die ook op de borden zijn beklad. (…) Het stel keerde zich vervolgens tegen de verkeersleider en begon te dreigen. ,,Ze zeiden dat ze me nog wel zouden pakken. Maar ik heb in mijn vorige baan veel te maken gehad met opgeschoten lui, dus ik ben niet zo snel onder de indruk.” Om veiligheidsredenen wil de medewerker niet dat zijn naam bekendgemaakt wordt.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)