Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verontwaardiging in België over Dutroux-dossiers op WikiLeaks

  •  
24-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
599 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
'Het online plaatsen van het dossier is volledig illegaal'
Wikileaks heeft in april 2009 het dossier Dutroux op haar website geplaatst. In België is er verontwaardigd gereageerd op de openbaring van de documenten, die onder andere de verhoren van Marc Dutroux bevatten, waarin hij ontkent de meisjes Julie en Melissa te hebben aangerand. Gerechtsspecialiste Suzanne Hage constateert dat de plaatsing van het dossier “volledig illegaal is”.
Cédric Visart de Bocarmé, procureur-generaal van Luik, zegt in een reactie tegen RTBF: “Dat het dossier Dutroux op het internet staat, is erg ongelukkig omdat de documenten uit een dossier komen dat nog altijd onder het geheim van het onderzoek valt”. Het dossier op WikLeaks betreft een 1235 pagina’s tellend verzameling van alle processen-verbaal en verhoren.
RTEmagicC_wikileaks300_01.jpg
België is bang dat de personen die meegewerkt hebben aan het onderzoek en genoemd worden in de documenten blootgesteld worden aan publiekelijke minachting via het internet. Het dossier zou eigenlijk geheim moeten blijven, omdat het een deel van een gerechtelijk onderzoek betreft.
cc-foto: Bourgeoisbee

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.