Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Verpleeghuizen zetten teveel geld opzij'

  •  
25-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verpleeghuis300.jpg
Vakbond Abvakabo analyseerde de jaarverslagen ... Soms zeer hoge bedragen op de bank als reserve die voor de zorg bestemd zouden zijn
Verpleeg- en verzorgingshuizen potten teveel geld op als reserve, zegt onder meer vakbond Akvakabo. Dat geld zou gestoken moeten worden in de patiëntenzorg. De instellingen zetten het geld opzij met het oog op een onzekere toekomst.
Gezondheidseconoom professor Wim Groot vindt dat de instellingen onnodig veel geld opzij schuiven.
Dit is geld dat bedoeld is voor zorg, en niet om op de bank te zetten. We betalen niet elke maand onze premies voor de AWBZ om instellingen bankiertje te laten spelen. Dat geld moet besteed worden aan zorg. En anders geven ze het maar terug.
Actiz, de brancheorganisatie van de verpleeg- en verzorgingshuizen, vindt haar handelswijze terecht.
Als we ons spaargeld opmaken, terwijl er enorme veranderingen aankomen en organisaties risico’s lopen, dan gaat het ten koste van veel werkgelegenheid”, zegt Aad Koster, directeur van Actiz. “Dus het gaat er juist om ook in de toekomst mensen aan het werk te kunnen houden en cliënten goede zorg te kunnen blijven geven.
Cc-foto: Simaje

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.