31

Verplegers bezetten Amsterdams verpleeghuis

Update: Bezetting voorlopig voorbij ... Directie en Amsta-verplegers gaan dinsdag met elkaar in gesprek

Zeker honderd medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta hebben zaterdagmiddag het Sarphatihuis bezet. Ze eisen een gesprek met de directie over de besteding van het extra geld dat de overheid beschikbaar had gemaakt voor extra handen aan het bed in hun verzorgingstehuis.

De bewoners van het verpleeghuis krijgen vandaag wel verzorging, maar de directie is niet welkom. De actie wordt gesteund door vakbond Avakabo.

Amsta krijgt ieder jaar 3,5 miljoen, speciaal bedoeld voor het inhuren van extra zorgpersoneel. Uit interne stukken zou blijken dat het geld naar management cursussen is gegaan. Het AD meldde vorig week dat de overheid 370 miljoen euro, bedoeld voor verbetering van de kwaliteit van zorg, niet juist besteed is.

Update 22.00 uur
Aan het eind van de dag kwam directeur van Amsta Ben de Valk tot een gesprek. De uitkomst is dat Amsta bereid is tot het maken van nieuwe afspraken over de besteding van de 3,5 miljoen euro, het aanpakken van de werkdruk en de doorgeslagen flexibilisering. Gesprekken daarover zullen dinsdag plaatsvinden.

Parool: Zorgmedewerkers bezetten verpleegtehuis

cc-foto: FNVvoorzorg.nl

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)