Laatste update 14:39
40

Verplicht een man bij Buitenhof, anders wordt het ‘een vrouwenonderwerp’

Afgelopen zondag zouden Simone van Saarloos en Clarice Gargard te gast zijn in Buitenhof om te praten over het politieke engagement van de millennial-generatie. Alleen zouden Van Saarloos en Gargard dan aan tafel zitten met een andere vrouw en dat deed de Buitenhof-redactie besluiten dat een van de vrouwen plaats moest maken voor een man. Anders zou het te veel ‘een vrouwenonderwerp’ worden, zo luidde de uitleg. Dit terwijl een panel met uitsluitend mannen eerder regel dan uitzondering is.

In Het Mediaforum op Radio 1 legt schrijfster en columniste Van Saarloos uit wat er precies gebeurde en waarom zowel zij als Gargard besloten om dan allebei niet in Buitenhof te verschijnen. Het gesprek met Van Saarloos begint op 4 minuten in de uitzending.

Op Twitter schrijft Clarice Gargard na het gesprek met Van Saarloos over de reden dan maar allebei niet naar Buitenhof te gaan:

Als wij ervoor kiezen niet langer onderdeel van het probleem te zijn of het iig niet te faciliteren, dwingen we anderen ook beter na te denken over het probleem dat zij creëren (hoop ik).

Beeld: Screenshot Buitenhof met aan tafel een verplichte man

Geef een reactie

Laatste reacties (40)