Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Versiercoaches gebruiken boekhandel als oefenterrein voor 'vrouwenjacht'

  •  
25-01-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
TEDxSydney 2013 Partnerships

© cc-foto: TedxSydney https://flic.kr/p/egUvp8

Een bekende boekhandel in de Australische stad Sydney heeft excuses aan zijn klanten gemaakt nadat ontdekt werd dat de winkel buiten medeweten van de eigenaren wordt gebruikt als oefenterrein voor zogeheten ‘versiercoaches’. De boekhandel waarschuwt de mannen dat ze niet welkom zijn maar benadrukt dat de winkel ook een open ontmoetingsplek wil zijn waar klanten juist met elkaar kunnen praten over boeken.
Een bericht gedeeld door Kinokuniya Sydney (@kinokuniya_sydney) op 23 Jan 2020 om 7:21 (PST)
Het bedrijf van een plaatselijke ‘versiercoach’ – de boekhandel maakt de naam niet bekend – heeft de winkel gebruikt om cursisten, veelal mannen met een gebrek aan sociale vaardigheden, te laten oefenen in het benaderen van willekeurige vrouwelijke klanten. Verschillende vrouwen herkenden de manipulatieve trucjes van de mannen. De ‘ontmoetingen’ worden als erg onplezierig ervaren.
De zaak kwam aan het rollen nadat schrijfster Chloe Sargeant twitterde over een ervaring met een leerling van zo’n versiercoach in de bewuste winkel
Sargeant werd vervolgens online belaagd door boze mannen.
Versiercoaches werden een aantal jaren geleden nieuws omdat ze onder meer propageerden dat vrouwen gedwongen moeten worden tot seksuele handelingen. Vooral Julien Blanc kwam daarbij onder vuur te liggen. In IJsland was hij niet meer welkom vanwege zijn vrouwvijandige praatjes. Thierry Baudet zag de werkwijze van Blanc wel zitten en nam het voor hem op. Op een bijeenkomst vorige zomer van de jongerenclub van Forum, de JFVD, trad ook een versiercoach op.
In The Sydney Morning Herald komen verscheidene vrouwen aan het woord die lastig gevallen zijn door de ‘versier’-cursisten. Ze spreken van intimiderende ervaringen die het bezoek aan de boekwinkel verpestten. De cursisten worden herkend omdat ze niet in staat blijken tot het voeren van een normaal gesprek en veelal een script met vragen af lijken te draaien. De mannen die de omgeving onveilig maken worden ook herkend omdat ze als groep binnenkomen en zich dan door de winkel verspreiden.
cc-foto: TedxSydney
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.