Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verslaggever aangevallen bij orthodoxe kerk Krimpen aan den IJssel

  •  
28-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
345 keer bekeken
  •  
aanvalrijnmond

© Beeld: screenshot Rijnmond

Verslaggever Jacco van Giessen van Rijnmond is zondagochtend van achter aangevallen en in zijn buik getrapt , omdat hij mensen interviewde bij de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel. De kerk had de 1900 leden eerder deze week opgeroepen om zondag naar de dienst te komen.
Op de beelden is te zien dat Van Giessen een man vragen stelt en opeens voorover valt omdat hij in de rug wordt aangevallen. Verscheidene kerkgangers bemoeien zich met het opstootje. De aanvaller wordt snel de kerk in gestuurd.
Het kerkbestuur heeft inmiddels excuses aangeboden. Van Giessen: “Ik accepteer alleen excuses van de dader. Ik ben geschokt. Zo’n aanval van achteren, zo’n laffe daad van geweld… dat had ik niet verwacht in Krimpen op zondagochtend.”
De politie meldt inmiddels dat een 43-jarige man is aangehouden.
De Mieraskerk is niet de enige orthodoxe kerk die zondag weer open is voor de complete gemeente. Ook de Sionkerk op Urk opent vandaag de deuren voor alle kerkgangers. Dat gebeurt op een moment dat het aantal coronabesmettingen in Nederland weer snel oploopt.
Update: Ook bij de Sionkerk werd zondag geweld gebruikt: Powned-verslaggever Mark Baanders werd aangereden. Ook andere journalisten werden aangevallen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.