Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verslavingszorg besteedt premiegeld aan paardrijden, yoga

  •  
23-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
giddieup300
Zorginstituut Nederland slaat alarm om dubieuze behandelmethoden en verspilling van zorggeld
Nederlandse verslaafden krijgen vaak behandelingen vergoed die hen helemaal niet van de alcohol of drugs afhelpen. Dergelijke dubieuze behandelmethoden zouden uit het basispakket moeten worden geschrapt om verspilling van zorggeld tegen te gaan. Dat schrijft Trouw vandaag op basis van een conceptrapport van Zorginstituut Nederland.
Het adviesorgaan schrijft in het rapport:
Er zijn situaties waar duidelijk is dat de euro’s premiegeld die wij besteden aan verslavingszorg, niet goed terechtkomen.
Zo blijkt een kliniek bij navraag van de zorgverzekeraar veertien uur per dag activiteiten als yoga en paardrijden te declareren. Daarnaast worden verslaafden naar het buitenland gestuurd en worden behandelmethoden gebruikt waarvan onduidelijk is of ze wel werken.
Zorginstituut Nederland claimt verder dat verslaafden te vaak worden opgenomen in een kliniek terwijl thuis behandelen niet alleen een stuk goedkoper zou zijn, maar daarnaast als voordeel heeft dat patiënten direct leren om te gaan met hun problemen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.