Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verstekelingen vallen Belgische politieagenten aan

  •  
19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trucks
Tijdens een actie tegen personen die proberen als verstekeling aan boord van vrachtwagens naar Engeland te komen zijn zes Belgische agenten aangevallen door een grote groep migranten. De agenten hielden een inspectie op de parkeerplaats Groot-Bijgaarden in de buurt van Brussel, een plek die er om bekend staat dat migranten er proberen in trucks te klimmen. Dat gaat soms gepaard met intimidatie van de chauffeurs.
Vijf zogeheten transitmigranten werden door de agenten op heterdaad betrapt. Aanvankelijk vluchtten ze maar kwamen later terug in gezelschap van anderen die bewapend waren met stokken. De groep zwol uiteindelijk aan tot zo’n veertig personen. De agenten zagen zich zo in het nauw gedreven dat ze een waarschuwingsschot moesten lossen om de groep uiteen te drijven. Twee agenten raakten lichtgewond.
Nadat er politieversterking arriveerde werden er zestien belagers opgepakt, volgens eigen zeggen zijn ze afkomstig uit Ethiopië, Eritrea en Soedan.
Het is de tweede keer in korte tijd dat er sprake is van een gewelddadige confrontatie tussen agenten en transmigranten. Eerder zagen agenten in Antwerpen zich genoodzaakt hun wapen te trekken.  Volgens een woordvoerder sloegen vluchtelingen tot voor kort op de vlucht voor de politie maar keren ze zich nu tegen de agenten.
Luisteren: Woordvoerder van de politie in het programma De Ochtend (vanaf 2:50:00)
beeld: Google Maps, de parkeerplaats nabij Groot-Bijgaarden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.