Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verstikkende smog in Peking

  •  
13-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-China_smog300.jpg
VIDEO Luchtvervuiling ver boven gezondheidsnorm en buiten de grens van iedere index
De smog in Peking is zo dik geworden dat de meetresultaten niet meer in de bestaande indexen passen. Het Amerikaanse agentschap hanteert een schaal tot 500 punten, terwijl in Peking 755 is gemeten, zo meldt de NOS zondag.
Ouderen en jonge kinderen wordt aangeraden wordt om binnen te blijven. In verschillende delen van de stad zijn extreem hoge waarden gemeten. Verwacht wordt dat de smog in ieder geval tot dinsdag blijft hangen, aldus de NOS.
Luchtvervuiling is al tijden een groot probleem in China. Het gebruik van brandstoffen en de enorme toename van het aantal auto’s dragen hieraan bij. Bovendien worden milieuwetten niet goed nageleefd. Vooral in de winter is smog een probleem, omdat verwarming tot een grote uitstoot van schadelijke stoffen leidt.
De manier waarop China en Amerika smog meten is niet dezelfde, en dat maakt vergelijken lastig, maar niveau van luchtvervuiling overschrijdt nu de grenzen van beide indexen. 
Video: Al Jazeera

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.