125

Vertrekkend VVD-Kamerlid: ‘Dit kabinet is een ‘moetje’

Samenwerking met CDA en PVV is volgens Atzo Nicolai puur zakelijk en noodzakelijk

VVD-Kamerlid Atzo Nicolai eindigt zijn loopbaan in de politiek met wat lijkt lichtelijke irritatie over de huidige coalitie. In een interview met NU.nl benadrukt hij dat de samenwerking met CDA en PVV pure noodzaak is. Van liefde zou geen enkele sprake zijn.

Nicolai ziet de samenwerking met CDA en PVV puur pragmatisch om ‘het huishoudboekje’ op orde te krijgen zegt hij in het afscheidsinterview.

Op het terrein van de sociale zekerheid en sociaaleconomische hervormingen kan je goed zaken doen met het CDA, maar als het gaat om ontwikkelingssamenwerking kom je weer nergens”, aldus de oud-minister.

En ook qua levenshouding en het belang van vrijheid van meningsuiting voel ik me niet verbonden met het CDA. Ik sta daar pal tegenover en voel ik me echt liberaal en thuis bij de VVD, de meest liberale partij die er is.

Nicolai was minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Balkenende III. Daarvoor was hij als staatssecretaris in 2005 onder meer verantwoordelijk voor het referendum over de Europese Grondwet. In 2007 werd hij buitenlandwoordvoerder voor de VVD in de Tweede Kamer. Vanaf 1 juni wordt hij directeur van de DSM Nederland.
NU.n: ‘Coalitie geen liefde, maar noodzaak’

cc-foto: Roel1943

Geef een reactie

Laatste reacties (125)