49

Vertrouwelingen Kadhaffi verlaten hem één voor één

Update: Onderminister van Buitenlandse Zaken zou boodschap hebben voor Griekse premier… Libische raadgever neemt ontslag

De Libische onderminister van Buitenlandse Zaken Abdelati Obeidi is naar Griekenland gevlucht, melden diverse media. Hij is vanuit Libië naar Tunesië gevlucht en zou van daaruit naar Athene vliegen. De hooggeplaatste Libische diplomaat Ali Tikri heeft ontslag genomen.

Tikri is voormalig minister van Buitenlandse Zaken en Afrikaanse Zaken. In het verleden vertegenwoordigde hij Libië bij de Verenigde Naties. In Caïro heeft hij zijn ontslag ingediend en gesproken met de secretaris-generaal van de Arabische Liga, Amr Moussa. Hoewel hij zijn ontslag heeft ingediend, heeft hij zich niet uitgelaten over eventuele aansluiting bij de rebellen.

De Libische onderminister van Buitenlandse Zaken, Abdelati Obeide, is het land uitgevlucht.

Eerder vluchtte ook de minister van Buitenlandse Zaken Moussa Koussa uit Libië. Hij bevindt zich momenteel in Groot-Brittannië.

Update 19.50

De Libische onderminister van Buitenlandse Zaken, Abdelati Obeidi, is volgens een hooggeplaatste Griekse regeringsfunctionaris niet gevlucht uit Libië, maar naar Athene afgereisd om een boodschap over te brengen aan de Griekse premier George Papandreou. Wat de boodschap is, is nog niet naar buiten gebracht, zo meldt de Volkskrant.

Update 23.20

Volgens NRC Handelsblad is Libië op zoek naar een oplossing om een einde te maken aan al het geweld in het land. De Libische onderminister zou naar Griekenland zijn gezonden om een oplossing te vinden. De komende dagen reist hij ook nog naar Malta en Turkije.

NRC schrijft:

Het lijkt er op dat de Libische autoriteiten naar een oplossing zoeken”, zei de Griekse minister Dimitris Droutsas (Bujitenlandse Zaken) na de ontmoeting tussen de gezant en zijn premier. “Er moet een serieuze inspanning geleverd worden voor vrede en stabiliteit in de regio.” Obeidi vertelde Papandreou dat hij nu Malta en Turkije wil bezoeken.

De Morgen: Raadgever Kadhafi stapt op
NRC: Libische vice-minister op weg naar Athene

Geef een reactie

Laatste reacties (49)