Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verver aangeklaagd wegens laster

  •  
01-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verver_01.jpg
Rapporteurs voelen zich door oud schiedamse burgemeester in zwart daglicht geplaatst
De opgestapte Schiedamse burgemeester Verver is aangeklaagd wegens laster. Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) heeft aangifte gedaan omdat Verver in de media onwaarheden over het bureau zou verkondigen. Daarmee wil BING zijn eigen reputatie beschermen.
Mevrouw Verver verkondigt in de media continu onwaarheden”, stelt BING-voorzitter Peter Werkman tegen de NOS. “Aanvankelijk meenden wij dat het uit emotie was, maar zij blijft doorgaan en wij hebben aanwijzingen dat zij voorlopig niet stopt.
BING deed op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad onderzoek naar de Verver. Ze zou een aannemer vanwege een privéconflict buiten spel hebben gezet door te zorgen dat hij geen gemeentelijke opdrachten meer kreeg. Ook zou ze het chauffeursbedrijf van haar zoon hebben voorgetrokken.
Voor het afronden van het onderzoek van BING stapte Verver al op. Sinds mei stond ze vanwege het onderzoek dat tegen haar liep al op non-actief. Na publicatie van het rapport stelde ze dat BING te vooringenomen is geweest en dat ze geen goed wederhoor had toegepast. De rechter oordeelde dat wel goed wederhoor was toegepast.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.