36

Verzet tegen megastallen groeit: ‘Stem geen CDA’ zegt CDA-er

Almacht van partij in plattelandsgemeente 'ongezond' 

In de Twentse gemeente Tubbergen komt de bevolking in verzet tegen de bouw van nieuwe megastallen, onder meer vanwege de gezondheidsrisico’s. Het oppermachtige CDA, dat 12 van de 19 gemeenteraadszetels bezet, wil echter niet wijken.

Het verzet op het platteland tegen megastallen groeit. In Brabant, waar het CDA de dienst uitmaakt, wil de bevolking af van de veefabrieken, meldde de NOS maandag.

De Q-koorts lijkt in de lokale politieke strijd steeds meer aandacht te krijgen. De gezondheidsrisico’s van de intensieve veehouderij worden steeds duidelijker. Het tij keert zich inmiddels tegen de plannen voor megastallen.

Ook in Twentse gemeente Tubbergen, waar de christendemocraten het aantal megabedrijven bij het dorp Geesteren willen uitbreiden van een naar negen, is er verzet. Het CDA, trouw belangenbehartiger van agrariërs, wil echter van geen wijken weten. Een oud-fractievoorzitter van het CDA die nu actie voert tegen de plannen roept kiezers daarom op niet op zijn partij te stemmen, meldt TC Tubantia

„Een situatie zoals in Tubbergen met zo’n sterk CDA is ongezond’’, zegt Jonker, die nog steeds lid is van het CDA. ,,Ik ben het hartgrondig oneens met hun standpunt over de bouw van megastallen.”

foto: Het gebied nabij Geesteren waar de megastallen moeten komen

Geef een reactie

Laatste reacties (36)