Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verzet tegen Tichelaars 'grote schoonmaak' bij PvdA Groningen

  •  
26-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
ANP-Tichelaar300.jpg
Vooral protest tegen het gedwongen vertrek van wethouder Elly Pastoor ... Afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt weigert op te stappen
PvdA’ers in Groningen komen in verzet tegen de conclusies van het rapport van Jacques Tichelaar over de misstanden binnen de afdeling. Dat melden lokale media vrijdag. Raadsleden herkennen zich in grote lijnen in het verslag van de Drentse Commissaris van de Koningin, maar met name het gedwongen vertrek van wethouder Elly Pastoor roept veel weerstand op.
Het Groningse PvdA-raadslid Randy Martens zegt tegenover RTV Noord dat de problemen in de partij na het rapport van Tichelaar alleen maar groter zijn geworden. ”De crisis is niet opgelost, maar verdiept zich alleen maar”, aldus Martens. De goede verhoudingen zouden in de partij ver te zoeken zijn. “Voor een vriend in de partij moet je een hond nemen”, zegt Martens.
Elly Pastoor Martens nam het gisteren in een open brief aan de leden en de stad op voor wethouder Elly Pastoor die samen met andere kopstukken het veld moet ruimen. Martens zegt dat Pastoor beter verdient. Hoewel zijn pleidooi hem door de partijtop niet in dank is afgenomen, zegt Martens dat tientallen partijleden en bewoners van de stad hem via de mail en per telefoon hebben laten weten hem te steunen.
Ook de interim-fractievoorzitter Jan Spakman lijkt het met Martens eens te zijn. Hij vindt niet dat Martens met zijn uitspraken de ruzie in de partij verder op scherp zet, meldt TV Noord. Volgens Spakman geeft Martens treffend weer hoe de verhoudingen momenteel zijn binnen de stadse PvdA.
De Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA, heeft posters verspreid met de oproep om Pastoor tijdens de ingelaste ledenvergadering volgende week te steunen. Dat meldt Omroep Groningen.
Voorzitter weigert op te stappen De omroep meldt ook dat afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt niet voornemens om zich te voegen naar de aanbeveling van Jacques Tichelaar. Hij wil niet opstappen.
Boekhoudt vindt dat de ledenvergadering hier een besluit over moet nemen.
Lees ook deze opinie-artikelen: Harry van Bommel: Het gebruik van drones moet opgeschort worden Ewald Engelen: Eurofascisme, scherpe column uit De Groene Han Knols: De mazzel van Messi , over hoe het leven ook kan lopen

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.