9

Verzet tegen ‘zwakke leiding’ Greenpeace groeit

Na Greenpeace Nederland ook Greenpeace International in opstand tegen directie

Het rommelt niet alleen binnen Greenpeace Nederland, ook werknemers van Greenpeace International komen in verzet tegen de directie van de internationale milieuorganisatie. Ze willen dat Kumi Naidoo opstapt als algemeen directeur en slechts aanblijft als ‘ambassadeur’, zo schrijft de Volkskrant maandag.

GPI 2014Juli2 StaffSolutionsforChange 5761


De staf van Greenpeace International wil  volgens de Volkskrant:

meer transparantie, een betere interne klachtenprocedure, strakker toezicht op het uitbetalen van dubieuze declaraties, milieuvriendelijk privégedrag van medewerkers en het stopzetten van de betaling aan de ‘vrijwilligers’ van de raad van toezicht, die nu jaarlijks 10- tot 35 duizend euro krijgen.

Het personeel reageert hiermee op twee affaires rond Greenpeace International die mede door de zwakke leiding zouden zijn veroorzaakt. Eerder eisten ruim veertig campagneleiders van Greenpeace Nederland in een brief het aftreden eisen van programmadirecteur Pascal Husting, omdat die per vliegtuig tussen zijn werk in Amsterdam en zijn woonplaats Luxemburg forenst. Die brief blijkt nu onderdeel van een veel breder verzet.

De medewerkers doen 29 voorstellen om de organisatie te verbeteren, waaronder betere managementcursussen en het instellen van een Ombudsman. Zij zijn vooral bezorgd over het behoud van kernwaarden van Greenpeace en de steun bij vrijwilligers en donateurs over de hele wereld.

De staf vindt dat algemeen directeur Naidoo een stap terug moet doen, omdat hij niet is opgewassen tegen de taak. Naidoo zal deze stap terug echter niet doen, schrijft hij in een antwoord. De directie wordt snel uitgebreid. Een Ombudsman vindt hij overbodig, aldus de Volkskrant.

Foto cc: RNW.org

Geef een reactie

Laatste reacties (9)