61

Vestia bijna failliet, toch 3,5 miljoen voor oud-topman

Erik Staal kreeg miljoenen mee, ondanks grote financiële problemen van woningcorporatie Vestia

Woningcorporatie Vestia heeft oud-topman Erik Staal een gouden handdruk van 3,5 miljoen euro gegeven. Staal stapte op omdat Vestia, onder zijn leiding, met grote financiële problemen te maken kreeg. Zijn loon bedroeg al circa een half miljoen per jaar, zo meldt Nu.nl.

Staal kreeg het geld vanwege oude afspraken en ‘om zijn pensioen veilig te stellen’.

De PvdA wil dat Staal aansprakelijk wordt gesteld voor het aan de rand van het faillissement brengen van Vestia. Jacques Monasch reageert:

Dit is ronduit schandalig en immoreel. De PvdA wil dat alles in het werk wordt gesteld om de uitkering van dit bedrag onmogelijk te maken.”

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut reageert:

Te schandalig voor woorden. Dat zijn honderd modale jaarsalarissen voor de man die de grootste woningcorporatie van het land naar de rand van de afgrond heeft geholpen. Als dank voor het verspillen van het geld van de huurders mag deze man gaan rentenieren.”

Vestia kwam in de problemen omdat de woningcorporatie voor miljarden euro’s aan derivaten bezit. Deze producten verzekeren tegen een toekomstige rentestijging op leningen. De rente is echter gedaald, waardoor Vestia geld moet bijstorten. Van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw kreeg Vestia al voor ruim 1,5 miljard euro steun.

NU.nl: Opgestapte Vestiatopman kreeg 3,5 miljoen mee
cc-foto: Gerard Stolk

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (61)